Buiten zijn is een genot, zowel in een park of juist in je eigen tuin. Het voordeel van die laatste is dat je van je tuin helemaal je eigen plek kunt maken. Een verlengstuk van je woning, als het ware. Dat kan op allerlei manieren. Zelfs op een manier dat je niet alleen op warme dagen geniet van je stukje groen aan huis.

Een plek voor alle weersomstandigheden

Het is dus prettig als je tuin een gezellige plek is waar je niet alleen kunt relaxen, maar ook onder verschillende omstandigheden tijd met elkaar kunt doorbrengen. Gelukkig zijn hier steeds meer mogelijkheden voor, ook bij verschillende weersomstandigheden. Zelfs als het iets frisser in de avond wordt, zitten we tegenwoordig vaak buiten. Er is schitterende tuinverlichting verkrijgbaar en de heaters kunnen voor wat extra warmte zorgen. Misschien is energie vergelijken daarom nu vast een mooi moment, dan weet je zeker dat je voor die verlichting en de heaters niet te veel betaalt aan stroomverbruik.

Een parasol of een overkapping?

Om voorbereid te zijn op de verschillende weersomstandigheden kun je kiezen voor een fraaie overkapping of een van die grote parasols. Een partytent in de tuin opzetten kan natuurlijk ook. Er zijn zelfs overkappingen die je bijna volledig af kunt sluiten, zodat je de warmte binnenhoudt. Ook hieraan zie je dat de tuin steeds meer een verlengstuk van de woning wordt. De verschillende beschikbare stijlen zorgen dat je de tuin ook nog eens met je interieur kunt matchen.

Comfortabele plek om te zitten

Zorg ook voor een gezellige en comfortabele plek om te zitten. Misschien een leuke loungeset of een grote tafel waar iedereen ruim aan kan zitten. Ook hierin zijn verschillende mogelijkheden. Maak er een gezellig hoekje van met wat tuindecoratie en mooie planten. Hou rekening met het kiezen van de planten, zodat de tuin in ieder seizoen zijn aantrekkelijke uitstraling behoudt. Tegenwoordig zitten we namelijk steeds vaker in de tuin, niet alleen in de zomer.

Lees meer  Bekende en onbekende eetbare planten in de moestuin

Eten in de tuin

Dat we vaker tijd in de tuin doorbrengen, zie je ook aan het feit dat er steeds vaker een winterbarbecue wordt gehouden. Met mooie stukken vlees of een stevige soep, een fleecedeken en de vuurkorf aan. Buiten eten is altijd leuk en het scheelt ook heel veel troep binnen. Sommige mensen kiezen zelfs voor een hele buitenkeuken in de tuin. Hiermee wordt een verblijf in de tuin wel heel aantrekkelijk. Terwijl je de maaltijd bereidt, kun je gewoon nog met de visite in de tuin kletsen.