Juni wordt niet voor niets de groeimaand genoemd. Vaak overweldigend loopt het groen nu uit. Ook de planten in de vijver groeien massaal naar het wateroppervlak. Vissen hebben voor nageslacht gezorgd en tussen de planten zwemmen er allerlei jonge goudvissen en goudwindes. Er waait veel stuifmeel en ander stof in de vijver in juni. Hou het oppervlak helder met behulp van bijvoorbeeld een oppervlakte afzuiger. Lees meer tips voor de vijver in juni: 

Vijveronderhoud

In juni groeien de planten enorm. Als het wateroppervlak dicht dreigt te groeien is het verstandig om nu uit te dunnen. Te dicht op elkaar groeiende leliebladeren steken later boven het water uit, waardoor ze gevoeliger worden voor de leliekever en eerder afsterven. Beperk het aantal leliebladeren door ze onder het waterniveau af te knippen. Ga echter bij het uitdunnen niet te enthousiast te werk. Het is beter om steeds kleine hoeveelheden verwijderen, dan teveel in één keer.

de vijver in juni

Vissen verzorgen

Wil je graag aantal jonge visjes grootbrengen, van moet je voor bescherming zorgen. Bijvoorbeeld door de beplanting plaatselijk niet teveel uit te dunnen. De visjes kun je bijvoeren met fijn voer. Het jongbroed groeit dan snel en na 10 tot 12 weken worden ze door de andere vissen niet meer gejaagd. Denk er bij het uitzetten van nieuwe vissen aan, deze de eerste weken goed te observeren.

Lees ook:

 

Lees meer  Tuin winterklaar maken