Het zijn twee drukke weken geweest die begonnen met noodzakelijk onderhoud. De greppel! Al de tuinen op ons complex grenzen aan een greppel, om overtollig regenwater af te voeren. Maar ja, de greppel is de sluitpost van de tuinier, dus bij de meeste mensen is de greppel vol met onkruid en andere rotzooi. Ik heb mezelf dus maar van mijn beste kant laten zien en de greppel helemaal schoongemaakt. Weg met het onkruid.

Een schone greppel; en dan?

Maar zodra je naar huis gaat, gaat het onkruid weer heerlijk groeien en ben je binnen de kortste keren weer terug bij af. Om dit te voorkomen, heb ik doek over de zijwand van de greppel gespannen. Doek heb ik gekregen, ik heb het vastgezet met een soort tentharingen. Dat zie er gelikt uit. Ik moet nog een klein stukje doen, ik had iets te weinig doek meegenomen van huis…

Michels Moestuin, moestuin, blog, greppel, onkruid, tuinen.nl

Het leukere werk

Met al het gezaaide plantgoed gaat het lekker. Het kasje raakt vol dus is het tijd om sommige planten te gaan uitzetten. De knolselderij is als eerste aan de beurt, de plantjes zien er top uit. Een blij momentje moet ik bekennen… Ik plant ze op ruime afstand van elkaar, als het goed is worden het tenslotte flinke knollen.

Als de een de deur uitgaat, dan is er weer ruimte voor een ander. Tijd om nieuw spul te zaaien. Ik ga dit jaar Groenlof proberen. Nog nooit gehad, we gaan het zien! Naast het Groenlof zaai ik ook een rijtje Romeinse sla (die gezellige kleine kroppies) en ook snijbiet. Dit voorzaaien doe ik thuis. Ik heb hier twee kleine kasjes staan. Lekker dicht bij huis, dan kan ik dagelijks kijken hoe het gaat.

groenlof, zaad, zaaien, voorzaaien, moestuin, michels moestuin, tuinen.nl

En het gaat lekker! De plantjes groeien goed, ik heb het onkruid goed onder controle dus wat wil je nog meer?

Lees meer  Een rijstplantage - Michel's Moestuin

Veel plant & zaaiplezier!

Michel