Het leven van een moestuinder gaat niet over rozen. Vorig weekend liepen de temperaturen tegen de 30 graden en moest ik met een gevulde gieter bij de planten blijven staan. Wat een warmte! 

sproeier, water geven, moestuin, michels moestuin

Met wat extra aandacht en water heb ik de planten door deze warme dagen kunnen loodsen.

Maar dan…

Na de extreem warme dagen kwamen de extreem natte en winderige dagen. Vol gelopen greppels en plat gewaaide bomen en planten. Het lijkt maar niet op te houden. Gelukkig heb ik de dans een beetje kunnen ontspringen. Tot nu toe staat alles er nog redelijk goed bij. Ik ben op een avond, eigenlijk weer voor een grote bui, toch nog even wat planten gaan zetten. De boerenkool en prei schreeuwde om wat extra ruimte. Of ben ik te ongeduldig en kan ik niet langer wachten….

Michels moestuin, boerenkool, prei, verplanten, tuinen.nl

Potlood dik

Voor gezaaide prei mag je uitplanten als hij potlood dik is. Maar daar moet je lang op wachten! En wachten is niet altijd mijn sterkste punt dus heb ik gekeken hoe dun een potlood minimaal is. En laat dat nou net overeen komen met mijn prei planten. Creatief tuinieren noemen ze dat.

Ik heb de prei in januari gezaaid in een grote pot. Dat ging op zich prima, maar al die planten gezellig bij elkaar in een pot zorgt natuurlijk voor een brei aan wortels onder de grond. Met zorgt heb ik de wortels uit de knoop gehaald. Daarna diepe gaten gestoken in de grond, de prei er met liefde in laten zakken en (het klinkt raar) toch maar even water gegeven. Al hoewel dat laatste niet echt nodig was geweest. Ik was nog niet thuis of de regen kwam met bakken uit de lucht vallen. Weer 15 mm in de regenmeter erbij.

Michels moestuin, moestuin, prei, potlood dik, tuinen.nl

Terwijl ik dit nu zit te typen hoor ik op de radio dat het aan het einde van de week 28 graden kan worden. Een heerlijk idee, maar krijgen we dan weer een slot akkoord met grote hagelstenen en veel wind?

Lees meer  Het dak gaat eraf! - Michel's Moestuin

Veel droge dagen toegewenst.

Groetjes,

Michel

Lees ook: Home Sweet Home – Michels Moestuin