De sprekende kleuren en de bijzondere kleurcombinaties waarin de gerbera verkrijgbaar is brengen kleur in huis.  Geel, rood, oranje, roze, paars, wit: de variëteit is enorm!
 

Gerbera in de woonkamer

Door haar sprekende kleuren en de bijzondere kleurcombinaties is de gerbera een zeer decoratieve kamerplant. Plaats ze in een matchende gekleurde pot en je geeft je interieur op eenvoudige wijze een kleurige boost.

 
Felle kleuren

Met haar felle kleuren in onder andere knalgeel, helderrood, sprankelend oranje, zuurstokroze, pimpelpaars is de Gebera de vrolijke noot in huis. En ben je niet zo van de felle kleuren; ze zijn er natuurlijk ook in het wit. De kleuren variëteit is enorm.

De kamerplant gerbera komt in vele kleuren
 

Keuze en combinaties 

Gerbera's stralen overal, ze horen bij wie iedereen die ervan houdt om de dag te plukken. Er zijn vele tientallen soorten en ze lenen zich uitstekend als kleurrijk statement. De blije bloemen passen in elk interieur en het is een ideale plant om flink mee uit te pakken. Solo, in rijtjes of groepsgewijs, ze doen het altijd goed. Je hebt er ook bijna geen omkijken naar, regelmatig water geven, de uitgebloeide bloemen verwijderen en voor de rest vooral genieten! 

Geschiedenis

De gerbera komt oorspronkelijk uit Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Ze werd in de 18e eeuw ontdekt door de Leidse botanicus Gronovius. Die vernoemde de vrolijk bloeiende plant naar zijn bloemen verzamelende Duitse collega Gerber. Sindsdien zijn talloze prachtige varianten geteeld: van grootbloemig tot kleinbloemig en een rijke variëteit aan kleuren. 

Verzorging van de gerbera

Plaats de plant bij voorkeur op een lichte plek en regelmatig water geven met af en toe wat een beetje plantenvoeding. Met de juiste verzorging kan je wekenlang genieten van de  kleurrijke bloemen.
 

Gerbera als snijbloem

Gerbera's staan niet alleen prachtig als kamerplant, maar ook als snijbloem doen ze het geweldig in de woonkamer! De sterke bloemen staan zowel prachtig in een mono- als in een gemengd boeket.  Met gerbera's geniet je gegarandeerd een lange periode van de frisse, heldere kleuren.
 

Bestel of ontwerp zelf een boeket met gerbera's bij onze partner Bloomy