Vanaf augustus zijn de kleurrijke bolchrysanten er weer. Deze kleuroppeppende herfstbloeiers bloeien in de periode dat de dagen korter worden.

Populaire bolchrysant

Bolchrysanten zijn in Nederland niet voor niets zeer populair. De planten zijn namelijk ideaal om de entree, balkon of terras een kleurrijke oppepper te geven. De plant bloeit maandenlang; van augustus tot en met november! De herfstbloeiers staan ook bekend onder de Latijnse namen Chrysanthemum en Dendranthema.

Kleurrijke bolchrysanten in potten

Sfeervolle herfsttopper

In september beginnen we echt te merken dat de dagen weer korter worden. Om het huis beginnen de meeste bloemen uit te bloeien of zijn zelfs al uitgebloeid. Tijd om daar verandering in te brengen!

De bolchrysant is ideaal om tuin, balkon of terras te voorzien van kleurrijke bloemen. Deze plant is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals bijvoorbeeld bruinrood, wijnrood, oudroze, helderwit en knalgeel. Drie rieten manden met bolchrysanten op een rij zorgen al snel voor een sfeervolle bloemenzee!

Eenvoudige verzorging

Een bolchrysant vraagt niet om veel verzorging:

  • Van bolchrysanten geniet je totdat het gaat vriezen.
  • Het liefst staan ze buiten op een lichte, zonnige plek.
  • Afhankelijk van het weer geef je water; laat de potkluit in elk geval niet uitdrogen.
  • Wanneer je regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijdert, geniet je extra lang van deze vrolijke herfstbloeiers.

Bolchrysant in de tuin - In de border planten - Herfstbloeiers

Bolchrysanten in de tuin planten

Gooi jij je uitgebloeide bolchrysant weg na de bloei? Zonde! Een bolchrysant kan prima een volgend jaar, of zelfs meerdere jaren mee.

  • Plant een bolchrysant na de bloei in de border van de tuin. In het voorjaar snoei je de plant tot enkele centimeters boven de grond. Daarna komt het groen en de bloemen vanzelf weer op!
  • De tuinchrysanten houden van voedselrijke, goed waterdoorlatende grond.
  • Bolchrysanten kunnen niet goed tegen strenge vorst. Wil je zeker weten dat jouw bolchrysant de winter doorkomt? Laat de plant dan op een beschutte plaats (zoals een schuurtje) met een temperatuur tussen 5 en 10 graden overwinteren.
  • Winterharde soorten zijn Chrysanthemum koreanum, Chrysanthemum rubellum en Chrysanthemum indicum.
Lees meer  Gratis de maand september van de Jaarplanner lezen

Tip: De bolchrysant is een leuk verjaardagscadeau. De plant staat symbool voor een lang leven.

 

Lees ook: