Als je van je tuin of balkon een heerlijk knus plekje hebt gemaakt, wil je hier waarschijnlijk zo lang mogelijk van genieten. Dan is het jammer als er een windje op komt zetten, of als het ‘s avonds te erg afkoelt om nog te blijven zitten. Gelukkig zijn er handige manieren om alsnog zo lang mogelijk aangenaam buiten te blijven. In dit artikel lichten we er vijf voor je uit.

1. Warmtelampen

Als je een overkapping hebt in je tuin of bij je balkon, kan je hier makkelijk warmtelampen aan bevestigen. Door hittelampen te installeren blijf je de hele avond heerlijk warm en het helpt tegelijk met het verlichten van je tuin of balkon. Wel kan het je energiekosten stevig opdrijven als je hier vaak gebruik van maakt. Het is niet de duurzaamste optie, maar wel fijn om op een frisse zomeravond in de tuin van te genieten!

2. Vuurkorf/vuurschaal

Niet alleen lekker warm, maar ook nog eens super gezellig: een vuurtje stoken in je achtertuin! Deze optie is minder geschikt voor mensen met een balkon, omdat de geur van brandend hout meestal lang blijft hangen en de bovenburen dat waarschijnlijk niet zullen waarderen. Ook is het natuurlijk niet de meest duurzame manier van verwarmen.  Voor mensen met meer ruimte is dit echter perfect, doordat het bijna niets kost en op veel plekken wordt verkocht.

Ook leuk is dat je met een vuurkorf in je achtertuin gelijk een knus kampeergevoel creëert. Ga bijvoorbeeld met vrienden of familie marshmallows en/of kastanjes roosteren.

3. Warmtedekens

Zit je niet te wachten op hoge energiekosten of een brandgeur in je kleding? Dan is een warmtedeken een echte uitkomst. Het is een makkelijke manier om ook op koele avonden nog lang buiten te zitten zonder dat je het koud krijgt.

Een infrarood warmtedeken is erg veilig door de overhittingsbeveiliging. Ook zijn deze draadloos, dus extra handig als je buiten geen stopcontacten hebt. Leg er lekker een paar neer voor je bezoek, en je hebt gegarandeerd een op en top knusse avond!

Lees meer  Lentebloeiers op het terras

4. Windscherm

Is de temperatuur goed maar wordt het door een fris briesje toch te koud? Met een windscherm ben je binnen no time van dit probleem af. Dit is vooral handig voor mensen die geen overkapping kunnen of willen plaatsen.

Je kan ook creatief aan de slag gaan met verschillende planten rond je zitplaats .Zo maak je zelf een natuurlijk windscherm! Het is hierbij wel van belang dat je de juiste planten kiest, aangezien sommige planten te fragiel zijn om de wind voor je op te vangen.

5. Hottub/jacuzzi

Niet voor iedereen weggelegd misschien, maar zeker een heerlijke manier om langer in de tuin door te brengen: een hottub of jacuzzi in de achtertuin! Een echte luxe voor degenen die hier de ruimte en het geld voor hebben. Het warme water zorgt ervoor dat je zelfs in de koudere seizoenen nog kan genieten van je tuin. Ook is het natuurlijk hartstikke leuk om hier samen met vrienden en familie van te genieten. Zo wordt jouw tuin echt de place to be!

Langer buiten

Met deze handige tips voor elk budget zit jij zometeen nog lekker lang na te genieten van een zomerse dag. Zo haal je het optimale uit alle zorg en liefde die je in je tuin hebt gestopt!