De zomer is voorbij en we gaan een koudere en nattere periode in. De bladeren vallen van de bomen en de zomerbloeiers zijn uitgebloeid. Dat hoeft echter geen kale tuin zonder bloeiende planten te betekenen!

 

Wilde wingerd

De wilde wingerd is een echte uitblinker in de herfsttuin. De zeer snel groeiende plant kan zowel als klimplant als bodembedekker worden gebruikt en kleurt in het najaar prachtig rood. De plant groeit het beste in goed doorlatende vruchtbare grond en is zeer vorstbestendig.

Herfst- en klimplant wilde wingerd is een aanwinst voor de herfsttuin

Winterviolen

Winterviolen, wie kent ze niet. Het zijn , vaak niet dure plantjes die direct voor veel kleur zorgen in de herfsttuin. Violen zijn vaak goed te combineren met andere planten in een pot. Winterviolen zijn sterke bloeiers. Na een periode van vorst fleuren de violen namelijk gewoon weer op.

 

De zilverkaars

De zilverkaars is een vaste plant met kaarsvormige bloemen. De plant houdt van halfschaduw en vochtige grond en bloeit vanaf september tot diep in oktober-november. Een zilverkaars kan wel 150 cm hoog worden, en staat daarom vaak mooi achterin de border.

 

Herfstasters

Asters zijn veel voorkomende herfstbloeiers in de Nederlandse tuin. Ze geven direct kleur aan je border, maar zijn ook heel geschikt om in pot te houden op terras en balkon. Ze komen in een grote variatie aan maten en kleuren, zoals roze, rood, paars, geel, blauw en alles daar tussenin.

herfstplant_skimmia_japonica

Skimmia

De Skimmia is al jaren een populaire plant in de Nederlandse tuinen. Dat is niets voor niets, want de Skimmia is een winterharde groenblijvende heester die zich elk seizoen van een andere kant laat horen. Rond het einde van de zomer, begin herfst verschijnen de eerste knoppen en prachtige besjes.

 

Bergthee

Bergthee of Gaultheria procumbens is een winterharde groenblijvende plant die in de herfst prachtige oranje-rode bessen heeft. De plant blijft vrij klein en is daardoor met zijn 15 cm hoogte een ideale bodembedekker.

Lees meer  Viburnum

leucothoe_fontanesiana_makijaz_PBR_FMDB

Leucothoe

Leucothoe is een groenblijvende winterharde heester met de prachtige vlammende verkleuring van het blad in het najaar. De bladeren kunnen verkleuren naar groen, geel, roze, rood en paars. De nieuwe bladeren na de snoei in juni hebben een diepe en donkerrode kleur.

 

Lees ook: