Eerlijk, ambachtelijk en natuurlijk. De trend Oorspronkelijke tuin doet denken aan een verwilderd boerenerf dat zich midden in de robuuste natuur bevindt. Een veelzijdige tuin waar altijd iets te doen is: met de handen uit de mouwen of gewoon even lekker ontspannen.

Oorspronkelijke tuin

Oorspronkelijke tuin vol nostalgie

De hele tuin ademt nostalgie en nonchalance: van de bestrating tot de decoraties. Met lokale, ambachtelijke producten kun je de tuin een eigentijdse uitstraling geven. Echte blikvangers in tuin zijn de tuinhuisjes. Deze kun je bijvoorbeeld inrichten met een zitje, themakast of oude potten en kommen om zo de authentieke en boerensfeer te creëren.

Ingetogen kleuren en sprekende planten

De gebruikte kleuren zijn ingetogen en natuurlijk: wit, ecru, grijsblauw en grijsgroen. Voor de bloeiende planten zijn juist sprekende kleuren gekozen, zoals de Fuchsia. De planten groeien als in het wild, maar een buxushaagje kan er best bij. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Een beetje mos her en der draagt juist bij aan de nonchalante uitstraling.

Oorspronkelijke tuin

De authentieke sfeer

De trendtuin Oorspronkelijk doet in alles denken aan een verwilderd boerenerf dat zich midden in de robuuste natuur bevindt. Authentieke boerenbloemen passen hier goed, zoals de hortensia Hydrangea macrophylla en de zoet geurende kamperfoelie Lonicera periclymenum ‘Belgica’. Met een paar fruitbomen maak je het boerengevoel echt compleet.

Hydrangea Macropylla | Fuchsia Magellanica | Malus Domestica

De tuintrends bekijken en toepassen

Al deze invloeden, ideeën en uitgangspunten zijn verwerkt in drie voorbeeldtuinen, die live te zien zijn in De Tuinen van Appeltern. In elke tuin staat een ander type tuinbezitter centraal, waardoor ze elk een andere uitstraling hebben.

Blijf op de hoogte van onze tips en nieuwtjes via onze nieuwsbrief, onze website, Facebook , Instagram, en Pinterest.

Lees meer  6x meest verrassende tuinontwerpen