Ik heb besloten om toch maar netten te gaan spannen over al het zaaiwerk. Mijn moestuin buren hebben dit aangeraden, aangezien er nogal veel vogels zijn en ze verzot zijn op vers gezaaide bonen en ander zaaiwerk. Mijn doperwten beginnen te groeien, dus als ik alle verhalen moet geloven dan moet ik opschieten!

doperwten_in_de_moestuin

Do It Yourself
Voor de bogen gebruik ik elektrabuizen. Ik buig ze allemaal in dezelfde vorm, het oog wil tenslotte ook wat. Ik zal deze week de netten over de buizen spannen zodat de vogels geen kans hebben om aan de planten te komen.

Michels_moestuin

April doet wat ‘ie wil
We hebben een regenachtige dag gehad. Gelukkig is het ‘s avonds droog en kan ik eindelijk aan de slag om de netten over de bogen te spannen. Ik stop thuis al de spullen die ik nodig heb in de fietstassen en naeen paar minuten fietsen en ik kom aan bij de moestuin.

Teleurstellend
Potverdikkie! Ik ben te laat, de vogels hebben hun slag geslagen. De resten doperwten plantjes liggen in de tuin en de boon waaruit alles is gegroeid is opgegeten. Dit is mijn eerste teleurstellende ervaring als moestuinier, maar gelukkig kan ik er wel om lachen.

selfie_michel_in_de_moestuin

Nu snel aan de slag! Ik span de netten om de buizen en zet ze vakkundig
vast met wat stenen. Hier komt geen vogel meer door.
Om naast het klussen toch nog een beetje groen bezig te zijn, plant ik nog wat aardbei en broccoli planten. En ja, deze mogen natuurlijk onder de netten staan.

Meer foto’s
Op mijn Pinterest bord Michel’s moestuin heb ik nog meer foto’s van mijn moestuin en moestuintips geplaatst. Neem gerust een kijkje.

Groeten,
Michel

vraag_het_tuinenStel jouw tuinvraag

Heb je vragen aan Michel, een ander onderwerp of wil je iets met ons delen? Deel het via onze Facebook pagina en wij zullen jouw vraag zsm beantwoorden.  


Volg onze updates ook via

Lees meer  Wat wij als sla eten - Michel's Moestuin
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
Google +