Het had zo mooi kunnen zijn; lekker tuinieren tijdens het Koningsdag weekeinde. Maar helaas, zo af en toe viel er veel, heel veel water uit de lucht. En om in de regen aan de slag te gaan dat gaat mij iets te ver. Er zat dus niets anders op dan even rustig te wachten.

Michels Moestuin, regenmeter

Verpotten

Wachten betekent natuurlijk niet dat er niets gebeurt; de potjes met pompoen en courgette zaden raakte een beetje vol. Ik had meerdere zaden per potje gedaan, gewoon voor de zekerheid. Maar als er dan veel opkomt dan is het tijd om te verpotten. Ik heb het zaaiwerk thuis in de tuin staan, ik kan zo tussen de buien door aan de slag.

Maar hoe hou ik overzicht na het verpotten? Tip: Ik heb een keer een stapeltje kweekpotjes op de kop getikt die hippe kleurtjes hebben. Staat leuk in de tuin, maar is ook erg handig. Nu kan ik namelijk per plantsoort een potkleur gebruiken, en zodoende kan ik makkelijker de soorten onderscheiden. En zo heb ik dan een kweekbak vol met potjes, veel te veel voor mijn kleine moestuintje.

Tip: Je kunt een plastic potje gebruiken, maar je kunt op veel meer creatieve manieren kweekpotjes maken.

Michels Moestuin, In de wacht, verpotten

Delen 

Het leuke aan moestuinieren is dat je nog eens wat kunt ruilen of delen met je buur moestuinders. Ik heb veel courgettes en pompoenen, wie weet heeft iemand anders iets leuks gekweekt dat ik nog niet heb. Of ik kan een kraampje beginnen om mijn plantjes te ‘verhandelen’, al had ik dat dan eigenlijk met Koningsdag moeten doen. Maar ja, dan had ik toch in de regen moeten gaan zitten…

Veel kweekplezier!

Michel

 

Michel neemt je eens in de twee weken mee in zijn moestuin en legt uit wat je allemaal kunt doen. Lees meer blogs van Michel!  

 

Lees meer  Lang leve m'n snoeischaar