Al jaren bewijzen stadstuiniers dat je met gemak een hele siertuin op je balkon of stadsterras kunt aanleggen en onderhouden. We vermoeden dat we de stadstuin steeds meer tegenkomen.

Niet iedereen heeft een grote achtertuin of plek voor een enorme moestuin. Vooral in grotere steden beschik je vaak over een klein tuintje of een balkon waar nog net een tuinstoel met tafeltje past. Dat betekent echter niet dat je niet meer kan genieten van groen. Ook in een kleine tuin of op een balkon kun je bloemen en planten verzorgen. Wil jij aan de slag gaan met je eigen stadstuin? Je kan al beginnen op slechts een vierkante meter.

trend_1m2_tuintjes
   

Aan de slag met je stadstuin

Maar zelfs met nog minder ruimte dan het gemiddelde balkon kun je een hoop bereiken. Met 1 vierkante meter en een paar planken uit de bouwmarkt bouw je in no-time je eigen kleine compacte bloemen-, groente- of kruidentuin.
tuintrend_1m2_tuin

Horizontaal en verticaal tuinieren

Om zoveel mogelijk uit je vierkante meter te halen zet je niet alleen de lengte en breedte in, maar ga je ook de lucht in! Dit wordt ook wel verticaal tuinieren genoemd, waarmee je optimaal gebruik maakt van alle ruimte. Schaf extra balkonbakken aan en zaai deze in met groente-, fruit- en bloemzaden. Of koop speciale plantenzakken die je aan de muur kunt ophangen.

tuintrend_1m2_tuintjes

Hergebruik oude spullen

Geef oude spulletjes een nieuw leven als plantenbak! Upcycle gebruikte voorwerpen zoals kistjes, tobbes, pallets en maak er een tuintje mee. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen hangtuintje creëren door lege flessen frisdrank om te toveren tot hangende vaasjes met lentebollen. Of maak je van kokosnoten een hangende kruidentuin.
Lees ook:
Lees meer  Loungen in de tuin