Het terras wordt in een handomdraai een bloemenparadijs met bloeiende terrasplanten. We hebben onze favoriete top 5 van zomerbloeiers voor op het terras, die het in Nederland goed doen én waarvan je de hele zomer kunt genieten, voor je op een rij gezet.

1. Fuchsia
De Fuchsia heeft knalroze, zachtrode of witte bloemen, maar ook een combinatie van tinten is mogelijk. De terrasplant is ook verkrijgbaar op stam als mini-boompje en bloeit gegarandeerd een zomerlang.

fuchsia_zomerbloeier solanum_zomerbloeier

2. Solanum
De Solanum is uitbundige bloeier met prachtige trossen van blauwe of witte bloemen. De plant is er van klein tot groot en kan in mediterrane landen wel 3,5 meter hoog worden.

3. Bougainvillea
Iedereen die wel eens in Zuid-Europa op vakantie is geweest kent de Bougainvillea. Een avontuurlijke en romantische plant.
De Bougainvillea is verkrijgbaar in verschillende vormen: van compact en klein tot indrukwekkend groot. De Bougainvillea heeft paarse of witte bloemen.

bougainvillea_zomerbloeier mandevilla_zomerbloeier

4. Mandeville
De Mandevilla bloeit van mei tot ver in het najaar met witte, roze of rode bloemen. Omdat deze terrasplant een ‘klimmer’ is, kun je hem ook in een bak aan de voet van de pergola of schutting zetten.
Leid de sierlijke bloemenranken eventueel langs een rek, piramide of strakgespannen draden.

5. Passiflora
De Passiflora dankt haar exotische uitstraling aan de prachtige bloem met stampers en meeldraden die er fier bovenuit steken. De Passiflora is een klimplant. Zet ‘em daarom net als de Mandevilla eens aan de voet van een pergola of schutting.

Verzorging van zomerbloeiers voor op het terras

Zorg er wel voor dat je de zomerbloeiers voor op het terras regelmatig water geeft, zeker bij warme en droge periodes. Het geheim van de smid? Geef ook plantenvoeding voor een extra rijke en lange bloei.

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Lees ook:

Lees meer  Bougainvillea