Een vlinderstruik snoeien, hoe doe je dat? De struik, ook wel Buddleja davidii genaamd, kan eind maart worden gesnoeid (mits het niet meer gaat vriezen). Zo krijgt hij in de zomer weer prachtige bloemen. Bekijk stap voor stap hoe je het beste jouw vlinderstruik snoeien kan.

In maart-april mogen de takken van de vlinderstruik – Buddleja davidii – worden gesnoeid. Een vlinderstruik snoeien is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe. In deze video leggen we je stap voor stap uit hoe je een vlinderstruik snoeit. Vind je het makkelijker om de stappen nog even na te lezen? Bekijk dan onder de video het stappenplan voor je vlinderstruik snoeien.

Stappenplan vlinderstruik snoeien

1 – Vlinderstruik snoeien

Snoei alle takken flink terug. Doe dat het liefst net iets boven krachtige uitlopers. Tip: Snoei een tak altijd schuin af zodat regenwater snel van de snoeiwond afloopt.

2 – Dikke takken

Snoei alle scheuten vanuit de basis terug tot de gewenste lengte. Kijk daarbij naar de vorm van de struik. Knip dikke takken af boven een groeipunt. Vanuit dit groeipunt zal er een nieuwe tak groeien.

3 – Knippen

Vergeet niet de dunne, vaak dode takjes af te knippen. Zo krijgen de jonge nieuwe scheuten meer kans om uit te lopen. Wees niet bang om teveel terug te knippen. De struik loopt weer snel uit.

stappenplan_vlinderstruik_snoeien_7_CYL_1

4 – Resultaat

Na het snoeien van je vlinderstruik blijft er een enigszins kale stronk met enkele groeipunten over. De komende maanden groeien hieruit nieuwe takken, die in juli – augustus zullen bloeien. De vlinders zullen er heel blij mee zijn!

Wil je de vlinders in je tuin nog een handje helpen? Bekijk hier tips voor een vlindervriendelijke tuin.

stappenplan_vlinderstruik_snoeien_8_CYL


Bekijk ook onze andere snoeivideo’s:

 

Of lees:

Lees meer  Bessen & vruchten