Nu we eindelijk weer een paar droge dagen hebben, kan het grondwaterpeil iets zakken. Een beetje vochtige grond, samen met een lekker zonnetje is natuurlijk een perfecte omstandigheid om te groeien. En dat doen de meeste planten dan ook met veel plezier.

De knolselderij, je weet wel die zielige dunne sprietjes van een tijd geleden, is bezig aan een enorme groeispurt. Waanzinnig om te zien! De voet van de plant is nu al ongeveer 2 centimeter dik geworden. Maar helaas, je hebt altijd wel een zwakke broeder tussen de planten in de moestuin zitten. Het kleinste en dunste vogeltje uit het nestje.

Zo heb ik een pompoenplantje dat er heel zielig bij staat, of eigenlijk bij ligt. De blaadjes zijn een beetje slap en alles ligt slap op de grond alsof de plant schreeuwt om extra aandacht. Want als je goed kijkt, zit er denk ik nog wel wat leven in. En helpen, dat wil ik altijd wel.

Michels Moestuin, moestuin, kraag, pompoen, knolselderij, Michel, tuinen.nl

Kraag

Je kan natuurlijk het bekende lege yoghurtbakje om het plantje heen plaatsen. Bodempje uit het potje knippen en je hebt een prachtige kraag. Maar ja, al dat plastic… Nu hebben we bij onze moestuin van die hele handige kartonnen kragen liggen. Karton met een bio laagje erop zodat het beter waterbestendig is. De kraag kan je makkelijk in elkaar ‘fietsen’. Dat gaat ‘Easy’ moet ik zeggen. De kraag blijft een tijdje goed zo in de volle grond, waarschijnlijk net genoeg (hoop ik) om de plant er bovenop te helpen. En zo heb ik dan na een paar seconden een heerlijke kraag gemaakt die ik rond de plant kan zetten. Houdt de warmte vast en de wind en slakken tegen. Wat een heerlijk idee.

Groetjes,

Michel

Lees meer blogs van Michel: Home Sweet home  – Van alle markten thuisTijd om lekker in de tuin te werken

Lees meer  Meloenen jureren in de vakantie - Michel's Moestuin