Als er iets is waar we ons veel aan ergeren is het mos en groene aanslag op het terras. Vooral na natte periodes ziet bestrating er al snel groen uit. Je kan het verwijderen, maar het beste is om het te voorkomen. We geven je graag een aantal tips.

Op vochtige plekken waar de zon niet vaak schijnt ontstaat er al snel groene aanslag. Het is daarom van belang om te zorgen voor een goede afwatering. Zo voorkom je dat water lang blijft liggen in je tuin.

Groene aanslag verwijderen

Door je stoep en terras regelmatig te vegen, verwijder je zaailingen en mos voordat het zich vastzet. Lukt het je niet om groene aanslag te verwijderen met een bezem? Probeer dan heet water of een hogedrukspuit. Gebruik een hogedrukspuit echter niet te vaak. De kracht van de spuit kan de structuur van je tegel aantasten. Het oppervlak wordt dan poreuzer, waardoor mos en groene aanslag zich juist nog beter kunnen ontwikkelen.

Bestrijdingsmiddelen

Doordat groene aanslag juist op verharding ontstaat, is het niet altijd effectief om bestrijdingsmiddelen in te zetten. Deze middelen hechten zich namelijk vaak slechter op verharding dan op open grond. Het merendeel van het product zal daarom afstromen naar het riool of naar de bodem. Daarnaast kunnen sommige bestrijdingsmiddelen ook schadelijk zijn voor dieren.

Sommigen gebruiken huismiddelen, zoals schoonmaakazijn. Ook dat is niet verstandig omdat azijn het grondwater kan beschadigen.

De beste manier om groene aanslag te verwijderen is door regelmatig te vegen en indien nodig een hogedrukspuit te gebruiken.

 

Lees ook:

Lees meer  De gierzwaluw