Heb je de tuin al flink onder handen genomen, je huis al van boven naar beneden schoongemaakt en zelfs je schuur opgeruimd? Kortom, kun je wel wat tips gebruiken voor nieuwe projecten? We inspireren je graag met een aantal leuke activiteiten voor in huis.

Kweek je eigen avocadoboom

Kweek je eigen boompje

Wist je dat je met sommige pitten en zaden opnieuw een boompje kan laten groeien? Met een avocadopit, wat satéprikkers en een glas kun je heel eenvoudig je eigen avocadoboom kweken. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dat kan doen. Ook een ananasplant is simpel thuis te kweken. Benieuwd hoe? Lees het hier.

Geen ananas of avocado in huis maar wel een walnoot, hazelnoot of dadel? Ook hiermee kun je thuis je eigen planten kweken. Op LandIdee lees je hoe je een dadelpalm en walnotenboom of hazelaar kweekt.

DIY insectenhotel zelf maken

Maak een insectenhotel

Een insectenhotel maken is vrij eenvoudig en het helpt de biodiversiteit in je tuin. Gebruik buisjes en holle stengels van onder andere zonnebloemen, bamboe en aardpeer voor de kamers van je insectenhotel. Bijen, hommels en wespen vinden het heerlijk om zich daarin te nestelen. Met een klein beetje stro maak je daarnaast een aantrekkelijke kamer voor oorwurmen. De Tuin op Tafel legt je stap voor stap uit hoe je zelf een insectenhotel maakt.

Gerecyclede vogelhuisjes

Hergebruik materialen in huis

Hergebruik materialen die je al in huis hebt en tover ze om tot gezellige bloempotten of prachtige tuindecoraties. Met een likje verf maak je van een leeg blikje een mooie bloempot. Heb je op zolder nog een koffer liggen? Maak er een zandbak van. Staat op zolder ook nog een oude kaptafel waar je eigenlijk allang op uitgekeken bent? Tover het om tot gereedschapskast. Heb je lege melkverpakkingen? Gooi het niet weg, maar maak er deze leuke vogelhuisjes van.

Lees meer  Zelf witlof kweken

Laat je creativiteit los en maak de mooiste decoraties met spullen die je al in huis hebt. Zo heb je een leuke activiteit om te doen én je helpt het milieu een handje doordat je geen spullen weggooit. Op onze Pinterestpagina vind je de leukste DIY projecten voor in de tuin.

Heb jij ook een leuke tip voor een groen project in huis? Deel het met ons op Facebook en Instagram met #liefdevoorgroen en inspireer anderen.